

International Breast Cancer Conference 23-26 October 2024

CONFERENCE PROGRAM



DAY 1: 24 OCT PLENARY SESSIONS



International Breast Cancer Conference 23-26 October 2024

07:30 - 08:30 AM

Breakfast Session - Gilead

60 mins

"THE EXPANDING LANDSCAPE OF SYSTEMIC THERAPIES"

TIME	SESSION TYPE	SESSION HEADING	SPEAKER	DURATION
08:40 - 08:55 AM		Opening Session		
08:55 - 09:25 AM	Plenary	The ADC revolution: past, present, and future	Eric Winer	30 mins
09:25 - 09:45 AM	Sub-Plenary	Systemic treatment with concurrent RT	Birgitte Offersen	20 mins
09:45 - 10:05 AM	Sub-topic 1	HER2 assessment in a changing landscape	Stuart Schnitt	20 mins
10:05 - 10:20 AM	Sub-topic 2	Beyond PD1/PDL1 checkpoint inhibitors in breast cancer	Sherene Loi	15 mins
10:20 - 10:30 AM	Questions			10 mins
10:30 - 11:00 AM	MORNING TEA			30 mins

"INTO THE FUTURE: INNOVATIONS IN BREAST CANCER DIAGNOSIS & MANAGEMENT"

TIME	SESSION TYPE	SESSION HEADING	SPEAKER	DURATION
11:00 - 11:30 AM	Plenary	How can artificial intelligence improve breast cancer care	Stuart Schnitt	30 mins
11:30 - 11:50 AM	Sub-Plenary	New Site Based Tabar Terminology and Implications for Treatment	Michael Linver	20 mins
11:50 - 12:05 PM	Sub-topic 1	Novel approaches to intraoperative margin assessment	Christobel Saunders	15 mins
12:05 - 12:20 PM	Sub-topic 2	Proton therapy in Early Breast Cancer	Birgitte Offersen	15 mins
12:20 - 12:35 PM	Sub-topic 3	Digital Analysis of Luminal Breast Cancer	Gavin Harris	15 mins
12:35 - 01:00 PM	Questions			25 mins
01:00 - 02:00 PM	LUNCH			60 mins

DAY 1: 24 OCT CONCURRENT SESSIONS



CONCURRENT SESSIONS 1 (2:00 PM - 3:30 PM)		
Breast Surgery	 Chair: Caroline Baker/Kylie Snook Venue: Plenary Hall Building the Best Breast - Implant Selection in 2024: Peter Barry Dissecting B51 - Does it change practice in 2024? Radiation Perspective: Michael Ng, Surgical Perspective: Samriti Sood Breast Surgery and the social media minefield : Ruanne Brell Changing the Paradigm -Does breast conservation improve both survival and cosmesis? : Peter Barry Questions/Discussion 	
Pathology	 Chair: Nirmala Pathmanathan Venue: Library Invasive lobular carcinoma: diagnostic problems and possible solutions: Stuart Schnitt Pitfalls in using and interpreting morphology and molecular information: Sunil Lakhani Breast-implant associated ALCL in the Australian population. A perspective for pathologists: Cristina Vargas Determining PD-L1 status (22C3) for pembrolizumab treatment in triple-negative breast cancer: Cameron Snell Questions 	
Oncology	Chair: Anuradha Vasista/Phuong Dinh Venue: Norman Lindsay • Panel Discussion 1	

03:30 - 04:00 PM	AFTERNOON TEA	30 mins
------------------	---------------	---------

CONCURRENT SESSIONS 2 (4:00 PM - 5:30 PM)		
Succession Planning and Workforce	 Chair: Jenny Gilchrist Venue: Governors How to work smarter, not harder: Julian Moore 	
Research Mini Symposium 1	 Chair: Dinny Graham Venue: Auditorium Novel treatments for endocrine-resistant luminal breast cancer: Geoff Lindeman Genetic testing and molecular MDT for women with a strong family history : Paul James Tailoring treatment for triple negative breast cancer: Liz Caldon Questions/Panel Discussion 	
Oncology	 Chair: Anuradha Vasista/Phuong Dinh Venue: Norman Lindsay Panel Discussion 2 	

DAY 2: 25 OCT PLENARY SESSIONS



International Breast Cancer Conference 23-26 October 2024

07:30 - 08:30 AM

Breakfast Session - Eli Lilly

60 mins

"PUSHING THE BOUNDARIES OF BREAST CONSERVATION AND ER POSITIVE BC"

TIME	SESSION TYPE	SESSION HEADING	SPEAKER	DURATION
08:40 - 09:10 AM	Plenary	Pushing the boundaries of BCS: Chest wall perforator flaps	Peter Barry	30 mins
09:10 - 09:25 AM	Sub-Plenary	Refinement of RT fields in the era of modern BCS OR Hypofractionation	Gillian Lamoury	15 mins
09:25 - 09:40 AM	Sub-topic 1	SABR May Defer Systemic Therapy in Oligometastatic ER positive breast cancer	Steven David	15 mins
09:40 - 09:55 AM	Sub-topic 2	Luminal B achieving best outcomes post NACT	Andrew Spillane	15 mins
09:55 - 10:10 AM	Sub-topic 3	Updated management of ER positive BC	Nicholas Wilcken	15 mins
10:10 - 10:30 AM	Questions			20 mins
10:30 - 11:00 AM	MORNING TEA			30 mins

"SCREEN DETECTED BREAST LESIONS AND IMAGING INNOVATIONS"

TIME	SESSION TYPE	SESSION HEADING	SPEAKER	DURATION
11:00 - 11:30 AM	Plenary	The argument for screening mammography	Michael Linver	30 mins
11:30 - 11:50 AM	Sub-Plenary	Core Biopsy of Borderline Breast Lesions: Do they all need to be excised?	Sunil Lakhani	20 mins
11:50 - 12:05 AM	Sub-topic 1	Clinical and histological features of DCIS that predict the presence of invasive elements	Gemma Wilson	15 mins
12:05 - 12:20 AM	Sub-topic 2	Contrast enhanced mammography	Donna Taylor	15 mins
12:20 - 12:40 AM	Sub-topic 3	Prospect Study	Bruce Mann	20 mins
12:40 - 01:00 PM	Questions			20 mins
01:00 - 2:00 PM	LUNCH			60 mins

DAY 2: 25 OCT CONCURRENT SESSIONS

Session



CONCURRENT SESSIONS 3 (2:00 PM - 3:30 PM)		
Communication	 Chair: Jenny Gilchrist Venue: Norman Lindsay Panel Discussion (Jemma Gilchrist, Dhanusha Sabanathan, and Samriti Sood) 	
Research Mini Symposium 2	 Chair: Dinny Graham Venue: Auditorium The tumour micro-environment in breast cancer development and progression : Jeremy Mo Lobular Breast Cancer : Peter Simpson Spatial profiling of the DCIS tissue micro-environment to predict disease outcome: Gemma Wilson Questions/Panel Discussion 	
Genetics 101	Chair: Anuradha Vasista Venue: Plenary Auditorium • Germline testing in Breast Cancer: Annabel Goodwin	
03:30 - 04:00 PM	AFTERNOON TEA 30 mins	
CONCURRENT SESSIONS 4 (4:00 PM - 5:30 PM)		
Industry Sponsored Session	Venue: Plenary Auditorium • Roche	
Rapid Fire Poster	Chair: Anuradha Vasista Venue: Plenary Auditorium	

• Selected Poster Abstracts for oral Presentation (6 x 10min: 8min presentation, 2 min questions)

DAY 3: 26 OCT PLENARY SESSIONS



International Breast Cancer Conference 23-26 October 2024

07:30 - 08:30 AM

Breakfast Session - MSD

60 mins

"OPTIMISING TREATMENT OPTIONS IN THE ADJUVANT AND NEOADJUVANT SETTINGS"

TIME	SESSION TYPE	SESSION HEADING	SPEAKER	DURATION
08:40 - 09:10 AM	Plenary	Optimising RT selection in breast cancer: is it time to rethink the indication	Birgitte Offersen	30 mins
09:10 - 09:30 AM	Sub-Plenary	HER2-Low breast cancer	Eric Winer	20 mins
09:30 - 09:50 AM	Sub-topic 1	Improving outcomes with reduction mammaplasty	Peter Barry	20 mins
09:50 - 10.05 AM	Sub-topic 2	Assessment of treatment response in the surgical specimen	Nirmala Pathmanathan	15 mins
10:05 - 10:30 AM	Questions			25 mins
10:30 - 11:00 AM	MORNING TEA			30 mins

CONCURRENT SESSIONS (11:00 AM - 12:30 PM)

12:30 - 1:30 PM	- 1:30 PM LUNCH			60 mins	
	PLENARY PRESENTATION				
TIME	SESSION TYPE	SESSION HEADING	SPEAKER	DURATION	
01:30 - 02:00 PM	Plenary	Chromosomal Instability and Breast Cancer Evolution	Charles Swanton	30 mins	
		SURVIVORSHIP AND SELF CARE			
02:00 - 02:15 PM	Sub-topic 1	Implementation of an exercise oncology program, starting from scratch	Elisabeth Elder	15 mins	
02:15 - 02:30 PM	Sub-topic 2	How to avoid burnout: self care for the care team	Meagan Brennan	15 mins	
02:30 - 03:00 PM	Questions	International Plenary Panel		30 mins	

DAY 3: 26 OCT CONCURRENT SESSIONS



CONCURRENT SESSIONS (11:00 AM - 12:30 PM)			
Radiation Oncology Specialty Session	Chair: Kirsty Stuart Venue: Governors • Nodal management – a changing landscape: Kirsty Stuart • Is there still a role for Reverse Sequencing?: Gillian Lamoury • Palliation in breast cancer: Tim Wang • Questions/Panel Discussion		
Imaging Clinicopathologic Correlation Session	 Chair: Nehmat Houssami Venue: Auditorium Tomosynthesis Vs Mammography Screening: Evidence from prospective trials and BreastScreen Maroondah: Nehmat Houssami Comparative Effectiveness of Vacuum Assisted Breast Excisions Vs Surgical Breast Biopsies: Gelareh Farshid Artificial Intelligence in Screen-Reading for BreastScreen NSW: Matthew Warner-Smith Impact of Breast Density Notification: Initial Findings from Australia's RCT: Brooke Nickel Questions/Panel Discussion 		
Industry Sponsored Session	Venue: Norman Lindsay AstraZeneca • 11:00 to 11:45 AM - AstraZeneca AstraZeneca • 11:45 to 12:30 AM - Novartis AstraZeneca		

CONFERENCE CO-CONVENORS



A/Prof Nirmala Pathmanathan Service Director, Westmead Breast Cance



President, Australasian Society for Breast Disease (ASBD)



Dr Melanie Walker, FRACS President, Breast Surgeons of Australia and New Zealand (BreastSurgANZ)





Australasian Society for Breast Disease





